Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αγώνας επίδειξης στο Καμάρι

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

Ημερομηνία: Παρασκευή, 30 Αυγούστου και ώρα 19:00’
Χώρος: Παραλία Καμαριού, εμπρός από την υπαίθρια σκακιέρα
Δραστηριότητες: Δύο παράλληλοι αγώνες επίδειξης:
1. Σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παιχνίδι εναντίον πολλών αντιπάλων, 25 η και περισσότερων) από την μεγάλη διεθνή μαιτρ Άννα- Μαρία Μπότσαρη.
2. Blind (τυφλό παιχνίδι) εναντίον 6 αντιπάλων από τον διεθνή μαιτρ Παναγιώτη Φρεντζά.


Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, για κάθε ηλικία και δυναμικότητα. Δηλώσεις συμμετοχής: Παναγιώτη Φρεντζά, τηλ. 6948-431318, η στον χώρο των αγώνων από ώρα 18:30’.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Δημοτική Κοινότητα Καμαριού και τον Αθλητικό Σκακιστικό Σύλλογο Σαντορίνης με χορηγό τον Δήμο Θήρας.
Διεύθυνση διοργάνωσης: από την πρόεδρο της Δ. Κ. Καμαριού, Μαριάννα Πελέκη.
Επιμέλεια διοργάνωσης: Εύα Κόντου, Αλίκη Σπυροπούλου, Γιώργος Μερτής.


Η Άννα- Μαρία Μπότσαρη είναι ένας θρύλος για τον Ελληνικό σκάκι. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας γυναικών για πρώτη φορά σε ηλικία 14 (!!!) χρονών, ρεκόρ απλησίαστο μέχρι σήμερα, επανέλαβε το κατόρθωμά της άλλες 8 φορές, είναι βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής ομάδας επί 29 χρόνια, και έχει κατακτήσει και άλλες αμέτρητες διακρίσεις- να αναφέρουμε ενδεικτικά την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων το 1991, το επί 5,5 χρόνια ακατάρριπτο παγκόσμιο ρεκόρ στο ταυτόχρονο παιχνίδι εναντίον 1.102 (!!!) αντιπάλων το 2001 στα Καλάβρυτα, με απολογισμό 1.095 νίκες και 7 ισοπαλίες, διασυλλογικά πρωταθλήματα Ελλάδας με την ομάδα της, τον Σ.Ο. Καβάλας, και... αν δεν σταματήσουμε εδώ, όλο και κάτι θα ξεχάσουμε. Η σχέση της με την Σαντορίνη είναι ιδιαίτερη, άλλωστε είχε δώσει εδώ και έναν άλλο αγώνα επίδειξης, τον Οκτώβριο του 2008.


Ο Πειραιώτης Παναγιώτης Φρεντζάς, κάτοικος Σαντορίνης εδώ και μία δωδεκαετία, πρόεδρος του ΑΣΟ Σαντορίνης και της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου, κατέκτησε το Ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα Ελλάδας το 1995, καθώς και το πρωτάθλημα Πειραιά (4 φορές) και φέτος, το Πρωτάθλημα Αιγαίου (στην μοναδική μέχρι τώρα συμμετοχή του). Έχει διατελέσει προπονητής στην Προεθνική ομάδα νέων, αρχηγός Εθνικής ομάδας στις Ολυμπιάδες του 1984 και του 1988, ενώ έχει προπονήσει και πολλά από τα κορυφαία, σήμερα, ονόματα του Ελληνικού σκακιού.
Η επιμέλεια της διοργάνωσης, στηρίζεται σε τρία βασικά στελέχη του ΑΣΟ Σαντορίνης: Στην πολυπρωταθλήτρια Ελλάδας (4 φορές) διεθνή μαιτρ Εύα Κόντου, την πρωταθλήτρια νεανίδων Αλίκη Σπυροπούλου, και το βασικό στέλεχος της ομάδας Γιώργο Μερτή.


Σας περιμένουμε λοιπόν, για να περάσουμε μία ωραία σκακιστική βραδιά! Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος (χτύπα ξύλο...), το μπλάϊντ (τουλάχιστον) θα συνεχιστεί απρόσκοπτα- όσο για το σιμουλτανέ, φέρτε και κανένα κεράκι μαζί σας...